O-ringen 2021 søker etter løypeleggere

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 3. Des 2018

Som en av arrangørklubbene for O-ringen i Åre 2021 har vi fått oppfordring om å rekruttere løypleggere til dette store arrangementet. Å være  med i løypeleggerteamet for O-ringen er en spennende og krevende oppgave! Det er et stort apparat som settes i sving, så løypeleggerne vil ikke bli ensomme i arbeidet. I tillegg til selve løypelegger-oppgavene, søkes det også etter kontrollører. 


Se mer info under, klippet fra en mail jeg fikk fra konkurranseansvarlige i O-ringen 2021, Magnus Johansson. Hvis dette høres interessant ut, kan jeg videreformidle kontaktinfo til Magnus. 


Monica

------------------------------------------------------------------------------------------

Hej alla funktionärsföreningar och andra!

 

 

Arbetet med vårt O-Ringen går framåt och vi har nu kommit så långt att det är dags att rekrytera banläggningsansvarig, banläggare och bankontrollanter. För det behöver jag din hjälp. Sprid i din förening att vi nu letar efter banläggare!

 

Det behövs banläggare och bankontrollanter för träningskartorna, träningsracet, ungdomsstafetten, elitsprinten, OL, MTBO och PreO. Bankontrollanternas uppgift är att stötta och hjälpa banläggarna, framförallt för att banorna ska hålla samma svårighetsgrad över hela veckan. Även som bankontrollant behöver man alltså ha erfarenhet av banläggning. Banläggningsansvarig har till uppgift att koordinera banläggningsarbetet. Uppdraget som banläggningsansvarig får gärna kombineras med något av banläggningsuppdragen.

 

Tanken är att O-Ringen står för boende i Åre under de dagar som banläggarna väljer att jobba på plats. Kanske kan vi också få till det så att vi under 2019 och 2020 har några banläggarhelger då flera banläggare jobbar samtidigt i Åre och då får möjlighet att träffas på kvällstid för att både jobba ihop och umgås med varandra. Förutom platsbesök i terrängen går det mesta av arbetet att göra hemifrån, så uppdragen funkar även för de som bor längre bort från Åre.

 

Om du har tips på någon som passar för ett uppdrag inom banläggning, be personen höra av sig till mig! Eller skicka mig kontaktuppgifterna så kan jag höra av mig. Mig når man på mail och telefon enligt nedan.


Följande uppdrag finns att bemanna:


Banläggningsansvarig


Banläggare Träningskartor

Banläggare Träningsrace OL


Banläggare Träningsrace MTBO

Banläggare Ungdomsstafett


Banläggare Elitsprint

Banläggare OL Etapp 1

Banläggare OL Etapp 2

Banläggare OL Etapp 3

Banläggare OL Etapp 4

Banläggare OL Etapp 5

Banläggare MTBO Etapp 1

Banläggare MTBO Etapp 2

Banläggare MTBO Etapp 3

Banläggare MTBO Etapp 4

Banläggare MTBO Etapp 5

Banläggare PreO Etapp 1

Banläggare PreO Etapp 2

Banläggare PreO Etapp 3

 

Bankontrollant Ungdomsstafett

Bankontrollant Elitsprint

Bankontrollant OL Barn & ungdom

Bankontrollant OL Motion och öppna klasser

Bankontrollant OL juniorer, seniorer & äldre

Bankontrollant MTBO

Bankontrollant PreO

Treningsløp natt tirsdag 25. sept

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 23. Sep 2018

Tirsdag 25. sept. arrangeres siste terminfestede lokale løp, det er treningsløp / trening natt i Remarka. Arena ved speiderhytta, rett sør for lysløypa 100 mtr øst for skibrua Resve. Det blir fellesstart kl 20.00, så da må deltakerne være klar i startblokka (kan komme mindre endring på tidspunkt ila søndag/mandag).

Det er to løyper, en kort 2.2 km B/C vanskelighetsgrad, og en litt lengre og vanskeligere på 4.3 km. Den lengste har gafling i form av sommerfugl, så det er mulig for de som vil korte ned den løypa å droppe en eller to av "vingene". De fleste er veldig godt kjent i dette terrenget, så selv om det er mørkt, relativt trygge omgivelser. 

På høsten er vel regelen at man blir våt på beina i myrterreng i Trøndelag, det er nok en viss sjanse for det nå også , så ta med ombytte. Det ryktes om at det er en flott gapahuk ved speiderhytta, så selv om det regner litt, mulig å skifte i litt "tørre" omgivelser.Resultater fra treningsløp i Meråker

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 4. Sep 2018

Her finner du resultatene fra dagens treningsløp på Øyan-kartet i Meråker. Frode disket opp med spennende løyper i krevende terreng. http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10475&groupBy=EventClassTreningsløp i Meråke 4.september

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 3. Sep 2018

Velkommen til treningsløp i Meråker tirsdag! Lettløpte løyper i nydelig blåbærterreng på Øiankartet. Parkering og start ved E14, ca 2 km øst for avkjøring til Kopperå og Stordalen. Start mellom 18 og 19 som vanlig.Resultater fra Stjørdalskarusell på Åstjønna

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 28. Aug 2018

35 løpere deltok på sesongens siste Stjørdalskarusell på Åstjønna tirsdag. Nå er det bare treningsløp igjen, det første i Meråker om én uke. 

Her er resultatene: http://brikkesys.no/result.php?id=2932Trening onsdag 29.august

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 27. Aug 2018

Onsdag blir det o-teknisk trening for 13+. Treninga blir på kartet Hegra festning, og det er oppmøte på p-plassen ved festningen klokka 18.30. Tema på økta er karthusk. Opplegget vil bli litt tilpasset hvor mange som kommer, men det er to alternative varianter: 1) Karthusk med ett hovedkart på start, og man må løpe ut og finne de postene man husker. Ulike poster har ulike poeng, avhengig av hvor vanskelige de er. 2) "Golf-o" hvor man løper to og to. Den bakerste har kartet, og den fremste får se på kartet 10 sekunder før start. For hver gang man må be om å få se på kartet underveis, får man ett "slag". Altså er det om og gjøre å komme i mål med færrest slag. Mer info blir gitt på onsdag. 

Påmelding på Facebook eller på mail til mattis.myhre@gmail.com.
Resultater fra Stjørdalskarusell fra Hegra festning

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 26. Aug 2018

Resultater fra Stjørdalskarusell på Hegra festning er nå på nett. Kommende tirsdag inviterer vi til ny Stjørdalskarusell, denne gangen fra skihytta på Åstjønna i Forradal. Start mellom 18 og 19 som vanlig.

Her er resultater fra SK9 fra Hegra festning.Resultater fra SK9 og invitasjon til SK10

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 26. Aug 2018

Resultater fra Stjørdalskarusell på Hegra festning er nå på nett. Kommende tirsdag inviterer vi til ny Stjørdalskarusell, denne gangen fra skihytta på Åstjønna i Forradal. Start mellom 18 og 19 som vanlig. 

Her er resultater fra SK9 fra Hegra festning.Stjørdalskarusell 21.august fra Hegra festning

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 19. Aug 2018

Stjørdalskarusellen arrangeres tirsdag fra Hegra festning. Bård Øyvind arrangerer, og det blir merket fra Hembre grustak. Start som vanlig mellom 18 og 19. Velkommen!Resultater fra SK8

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 17. Aug 2018

Stjrødalskarusell nr. 8 ble arrangert av Jørgen på Nævra nord. 27 SBO'ere fikk servert flotte løyper i et terreng vi ikke benytter så ofte, men som virkelig er en perle! Her er resultatene: http://brikkesys.no/result.php?id=2895 Neste løp blir 21.august, og arrangeres i Hegra. Mer info om sted kommer. Kveldens Stjørdalskarusell

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 14. Aug 2018

Jørgen arrangerer Stjørdalskarusell på kartet Nevra nord i dag. Kjør inn bomvegen mot Nevra før du kommer til Elvran, så er start/mål ved Koltjønnin. Start fra 1800, velkommen!Sommerferie - Ikke helt pause

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 13. Jul 2018

Da er det sommerferie i SBO. Det blir en pause i treningsløp og Stjørdals-karusell, fram til vi starter opp igjen med Stjørdalskarusell i Remarka 7.august. 

Noen SBO'ere holder det imidlertid gående gjennom sommeren. Noen har allerede deltatt på ferieløp, mens andre står for tur i løpet av juli. 

Disse står for tur:

Moskusspretten på Dovrefjell søndag 15.juli
Wing OK arrangerer løp i spektakulære omgivelser på Dovrefjell. SBO stiller foreløpig med tre løpere på startstreken.

O-ringen 2018
SBO stiller med 12 løpere på O-ringen på Höga Kusten 21.-27.juli. 

O-landsleir og Hovedløp
3.-8.august skal Marie delta på hovedløp og O-landsleir i Kristiansand. Dette er et av årets høydepunkter for ungdomsløperne, og det blir spennende å følge med!

Midt-Norsk Mesterskap på Oppdal 24.-26.august
Her håper vi at det blir mange SBO'ere på startstrekene. Wing OK og SPK Freidig arrangerer Midt-Norsk mesterskap på Oppdal. Monica har sendt ut mail om overnatting, meld tilbake til henne. Vi satser på å bo samlet, og organiserer samkjøring til Oppdal. Påmeldingsfrist til løpene er 17.august, og skjer på Eventor.

Disse er gjennomført:

Italiensk 5-dagers
I slutten av juni/begynnelsen av august fra Solveig og Mattis avgårde på Five Days of Italy i Madonna di Campiglio. 5 dager i Dolomittene, 2 sprinter og 3 skogs-/fjelløp. Virkelig et løp som anbefales, og en perfekt kombinasjon av orientering og ferie.
5 Days of Italy - Orienteering sitt bilde.

Vålådalen 3-dagers
Jakob, Mette, Solveig og Mattis var avgårde og testet ut omgivelsene til O-Ringen i 2021. Flotte fjelløp i Vålådalen, spesielt langdistansen på søndag var en opplevelse helt oppe på høyfjellet. Kart for mellom- og langdistanse finner dere på Livelox: Mellomdistanse og langdistanse


Niclas Lidström sitt bilde.Resultater fra Stjørdalsmesterskapet

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 19. Jun 2018

Tirsdag ble Stjørdalsmesterskapet arrangert på Frigården. 32 stykker stilte på startstreken i fine løyper som Bård Kjesbu hadde laget for oss. Etter løpet koste vi oss med kveldsmat på skihytta til Lånke. Takk for en fin kveld!

Her er resultatene: http://brikkesys.no/result.php...
Snart klart for avreise til Jukola og Venla i Finland

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 14. Jun 2018

Vi reiser til Finland på fredag morgen. Vi flyr til Helsinki og har leiebiler nordover til Lahti, som er sentrum for årets begivenhet. På fredag skal vi ut og teste terrenget, før vi lader opp til det hele braker løs på lørdag.

Damestafetten, Venla-kavlen, starter klokken 14.00 på lørdag. SBO sin lagoppstilling er Ane, Solveig Monica og Ingvild K. Etappelengdene er 6,2 km, 6,2 km, 5,4 km og 7,9 km, så total lengde for laget blir 25,7 km. 1580 lag stiller på startstreken i Venla-kavlen.

Her ser dere arrangørvideoen fra stafetten i 2017: 

Herrestafetten starter klokken 23.00 på lørdag kveld. Her er det Mattis som skal starte ballet for SBO. Han stiller på start sammen med 1844 andre lag. De påfølgende etappene løpes av Asle, Jakob, Henrik, Bård, Arne Grevskott (Frol) og Håvard Kjesbu. De tre første etappene er nattetapper, mens det utpå natta/morgenkvisten blir lyst for de siste på laget. Løypelengdene er 11 km, 11,9 km, 12,8 km, 8,7 km, 8,7 km, 10,8 og 15,3 km. Relativt lange etapper med andre ord, men dette takler vi som er vant til trøndermyr.

Terrenget er relativt lettløpt, men med mye koter. Særlig de negative kotene blir uvant for oss Trøndere, men det takler vi bra! Under ser dere kartet vi skal løpe på:


På arena bor vi i militærtelt og opplever Jukola-natta på nært hold. Dette er en stemning som bare må oppleves!

Det er mulig å følge med stafetten live på Jukola sine nettsider:

Nettsiden til Jukola: http://www.jukola.com/2018/sv/

Liveresultater for Venla-kavlen; http://online.jukola.com/tulokset/se/j2018_ve/

Liveresultater for Jukola-kavlen: http://online.jukola.com/tulokset/se/j2018_ju/

Livesending på nett-TV (koster 13 euro): http://www.jukola.com/2018/follow-jukola-via-international-pay-tv/

GPS-tracking er kun tilgjengelig via TV-sendingen.

 Rapport fra årets stafett blir gitt på Stjørdalsmesterkapet til uka, så får vi se om vi får til noen oppdateringer underveis!

 

 Resultater fra kveldens Stjørdalskarusell i Meråker

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 12. Jun 2018

Frode disket opp med fine løyper i flott Meråker-terreng i kveld. 30 løpere stilte på startstrek. Her finner du resultatene: http://brikkesys.no/result.php...O-teknisk trening på onsdag

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 11. Jun 2018

O-teknisk trening på onsdag: Tema for økta er forenkling. Hensikten er å forenkle inngangen i posten for å unngå bom. Mer info blir gitt til de som kommer.

Kart: Nevra nord. Oppmøte på Stubergvollen langs Nevervegen. 70 kroner i bom, så det kan være greit å avtale samkjøring fra bommen. De som har meldt seg på trenger ikke melde seg på igjen. Det er åpent for flere!

Oppmøte klokken 1830. Da blir det felles oppvarming til start. Herfra er det fire løyper med start og mål underveis. Løypelengden er 4,9 km, men det er lagt opp for at man kan kutte ut en av løypene. Alle postene er merket. Jeg printer kart.

De som ikke har meldt seg på Facebook kan sende en mail til mattis.myhre@gmail.com.

Her er kartlink: https://kart.finn.no/?lng=10.9...Stjørdalskarusell i Meråker på tirsdag

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 10. Jun 2018

Frode ønsker velkommen til treningsløp i Meråker tirsdag. Start og mål på Egga. Merket fra E14. NB! Litt trangt å parkere, men det er gjort avtale med de to nærmeste husene, så der kan gårdsplassen benyttes. Skal også gå fint å parkere langs veien ved målområdet.

Her er link til arena/parkering: https://kart.finn.no/?lng=11.7...Resultater fra SK 4 i Klempen

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 5. Jun 2018

Tirsdag var det Stjørdaskarusell i Midtbygda på Skatval. 39 løpere stilte til start, og endel nye fjes var å se. Det er hyggelig! Resultatene finner du her.SK-løp Remarka øst tirsdag 29/5

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 27. Mai 2018

3.løp i Stjørdalskarusellen går i historiske og idylliske omgivelser rundt Høgklimpen, Husåsen, Kambuåsen og Hessjøen Tirsdag 29.Mai. Arild har laget fire fantastiske løyper, fra en leken og lett 1,3km N-åpen, en noe vanskeligere 2 km C, en utfordrende 3 km B og en krevende 5km A, hvor det kreves løpsstyrke, god orienteringsevne og et blikk for gode veivalg.🏃‍♀️🏃‍♂️

Følg merking fra E14 Hofstad-Rømo til Korstad. Merket til P-plass ved Hammerhaug, like ved toppen av slalombakken i Daltrøa. 15-20 min.å gå til start fra P-plass. 

VELKOMMEN hilsen Arild og Stig.Resultater fra SK2 i Sandskogan

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 22. Mai 2018

Da er resultatene fra kveldes Stjørdalskarusell ute på nett. Du finner resultatene her: http://brikkesys.no/result.php...Stjørdalskarusell nr.2 i Sandskogan

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 21. Mai 2018

Tirsdag blir det ny Stjørdalskarusell. Start og mål er fra klubbhuset til Stjørdals-Blink, og det er start fra klokken 18.00. 

Det er fire forskjellige løyper: Nybegynner, ca 1,2 km, C løype, ca 1,3 km, samt 2 og 3 km. Velkommen på løp!Stjørdalskarusell 1

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 13. Mai 2018

Førstkommende tirsdag 15. mai arrangeres årets første Stjørdalskarusell på kartet Kindsethskaret med samlingsplass på «Mariusbenken» øverst på golfbanen. «Compact Games» og flott utsiktParkering på p-plassen mot vanntankene og langs veien, bruk sykkel!
Start mellom 18 og 19. Løyper for alle unge og eldre «Råtasser». Lengste løype består av to sløyfer med mulighet for hvile imellomFin værmelding, velkommen på løp!

Her ser dere tirsdagens løype for de yngste "Råtassene"


Her er utsikten fra arenaen!
Trening i Håmmårsbukta

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 2. Mai 2018

Onsdag kveld ble det arrangert treningsløp i Håmmårsbukta. Det ble en fin kveld med kveldsmat i fjæra og mange runder i skogen. 

Stjørdal kommune holder på med oppgradering av Håmmårsbukta, og det er tilrettelagt med flere grillplasser og oppgrusing av flere stier. Dette er et område vi må ta vare på, og det egner seg veldig fint for nybegynnere. Flere nybegynnere prøvde seg på A-løypene i kveld, og klarte seg kjempebra! 

Resultater finner dere her: http://brikkesys.no/result.php...
Trening i Håmmårsbukta 2.mai

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 30. Apr 2018

Onsdag 2.mai klokken 18.00 er det trening i Håmmårsbukta. Oppfordrer alle til å ta med mat, så fyrer vi opp et bål i fjæra og tar kveldsmaten i fjæra. 

Treninga er lagt opp slik at det er totalt 4 ulike runder å velge blant. Rundene varierer fra 500 - 1000 meter, og går på 1:2000 kart. Det er i tillegg to nybegynnerløyper. 

For å komme til Håmmårsbukta, kjører man E6 til Skatval og følger skilting til Friluftsområde (samme avkjøring som til Steinvikholmen). Det er skiltet hele veien til parkeringa. Herfra er det ca. 800 meter å gå bort til Steinvik kai som det er start og mål. 

Velkommen!
TA-sprint på Øverlands Minde

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 28. Apr 2018

Torsdag ble det arrangert TA-sprint på Øverlands Minde. 215 deltagere fra Nord- og Sør-Trøndelag stilte til start, 12 av de fra Stjørdals-Blink.

Også i år var TA-sprinten slått sammen med Trondheim Sprintcup. Kjell Kolstø hadde laget spennende løyper fra Fosslia, via Monsberga ned til Sandskogan. Løypene høstet mange positive ord. Mange gode resultater ble det også for våre løpere:

2018-04-26 TA-sprint 4 / Trondheim sprintcup 4

TA sprint D 11-12, 1 550 m: 1) Ane Skulbørstad, Stjørdals-Blink Orientering, 13.54, 2) Emilie Standal, Stjørdals-Blink Orientering, 16.33.

TA sprint D 15-16, 2 050 m: 1) Trude Markhus, Verdal OK, 13.35, 2) Marie Nielsen Solberg, Stjørdals-Blink Orientering, 13.37.

TA sprint H 11-12, 1 550 m: 1) Håkon Hallan, OK Skøynar, 11.54, 4) Even Wikdahl Bjørgum, Stjørdals-Blink Orientering, 17.44.

TA sprint Åpen Lang, 2 510 m: 1) Atle Dengerud, Steinkjer OK, 14.27, 4) Øystein Vidarsson Haukaas, Stjørdals-Blink Orientering, 15.25.

TA sprint Åpen Kort, 1 550 m: 1) Jonas Alstad, Frol IL, 14.15, 3) Sigurd Sævik, Stjørdals-Blink Orientering, 16.50, 4) Malin Rian, Stjørdals-Blink Orientering, 17.31, 5) Petter Kvalheim Reiten, Stjørdals-Blink Orientering, 17.46, 6) Petter Skulbørstad, Stjørdals-Blink Orientering, 18.06, 7) Lovise Kjesbu, Stjørdals-Blink Orientering, 25.19, 9) Einar Sævik, Stjørdals-Blink Orientering, 45.22, 10) Guro Sævik, Stjørdals-Blink Orientering, 45.49.
Der var årets sesong i gang

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 11. Apr 2018

Onsdag kveld ble det arrangert sprint-trening i Sandskogan. I overkant av 20 blide o-løpere hadde funnet veien, og fikk seg en fin treningstur i fine løyper som Håvard K. hadde laget. Resultater kan du finne her.

I kveld hadde vi også besøk av generalsekretæren for O-Ringen 2021, Martin Ohlsson. Etter løpet hadde fikk vi en liten prat med Martin og fikk delt noen tanker om hvordan SBO ønsker å involvere seg i arrangementet framover mot Åre 2021. Det blir spennende!Sakliste til årsmøtet 28.02.2018

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 15. Feb 2018

Saklista til årsmøtet er klar, se lenke

Her er også underlaget til de sakene vi skal gå gjennom.

Etter årsmøtet vil det bli orientering om aktiviteter kommende år, samt Midt-Norsk Mesterskap 2019 og O-ringen Åre 2021.

Enkel servering vil det også bli. Vel møtt!Vi skal arrangere Midt-Norsk i 2019!

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 15. Feb 2018

Da kan vi meddele at vi skal arrangere Midt-Norsk Mesterskap på Stjørdal i 2019! Dette er et arrangement som går over tre dager, med sprint fredag, langdistanse lørdag og stafetter søndag. Vi planlegger en bynær sprint, mens de to skogsdistansene planlegges på Selbuskogen Skisenter. 

Mattis Myhre blir løpsleder for arrangementet, og vil i løpet av våren rekruttere folk til de viktigste posisjonene i en hovedkomité. Vi ønsker å legge vekt på synlighet på fredagens sprint, og har tanker om å skape noe mer enn et vanlig o-løp i gatene på Stjørdal fredag ettermiddag. Her ønsker vi kreative innspill, og det vil bli en diskusjon omkring dette på Årsmøtet senere i februar. 

Arrangementet har normalt ca. 400-500 deltagere hver løpsdag. 

Så da håper vi at dere er klare for å ta i et tak, og bidra til at SB-O leverer et kvalitetsarrangement i 2019!Årsmøte Stjørdals-Blink Orientering 28.02.2018

Postet av Stjørdals-Blink Orientering den 16. Jan 2018

Det avholdes årsmøte i Stjørdals-Blink Orientering onsdag 28. februar klokken 19:00.

Saker som ønskes behandlet må være styret i hende innen 12. februar.

Sakliste publiseres senest 21.februar.