Prøv Usynlig-o på Stjørdal

Postet av I.L Stjørdals-Blink - Orientering den 29. Mar 2020

Når vi ikke kan planlegge vanlige treninger og treningsløp må vi ta alternative treningsformer i bruk. Jakob Haugen har laget to usynlig-o-løyper på sentrumskartet vårt. Her får du en introduksjon til Usynlig-o.

Prinsippet med Usynlig-o er at det er laget en orienteringsløype på vanslig o-kart, men det er verken poster eller stemplingsenheter på postene. Man printer ut løypa selv, og bruker mobiltelefon til å registrere seg på hver post. Når man er nærmere posten enn 15 meter, vil man få en bekreftelse på telefonen at man er riktig, og man «stempler».

For å prøve Usynlig-o, må man laste ned en egen App. Oppskriften på dette finner du her: https://usynligo.no/about

På Stjørdal er det hittil laget to løyper, begge på sentrumkartet. En løype på 3,7 km og en på 2,0 km. Vi prøver å få på plass flere løyper til påske.

God tur!

Treningsløype 1 - 2,0 km:


Treningsløype 2 - 3,7 km:0 Kommentar

Informasjon om aktiviteter framover

Postet av I.L Stjørdals-Blink - Orientering den 29. Mar 2020

I lys av den situasjonen Norge og verden er i om dagen, blir også vi o-løpere påvirket nå som det nærmer seg sesongstart. I denne saken ligger det informasjon om hva som er status p.d., og hva vi jobber med av alternative aktiviteter for våre medlemmer.

For våre aktiviteter forholder vi oss til føringer som kommer fra Norges Orienteringsforbund og Nord-Trøndelag o-krets.

Kretsløp

NTOK har bestemt at alle løp i Nord-Trøndelag som skulle vært arrangert før 17.mai utsettes. For SBO sin del betyr dette at både Vårløpet og TA-sprinten er utsatt på ubestemt tid. Målet er å arrangere dette senere i år, men dette er et arbeid som koordineres av kretsen. Løypeleggerne våre planlegger løypene som opprinnelig tenkt, de kan uansett brukes på et senere tidspunkt.

Lokale treninger

Alle treninger er avlyst med uviss lengde. Det kommer mer informasjon når vi kan ta dette opp igjen.

Stjørdalskarusell og treningsløp

Vi hadde planlagt med det første treningsløpet i Håmmårsbuka 14.april. P.d. har Regjeringen lagt ned forbudt mot større forsamlinger enn 5 personer fram til 13.april. En terminliste med oppstart 14.april vil om kort tid publiseres på hjemmesiden, men dette vil justeres om som det kommer reviderte retningslinjer fra myndighetene eller at klubben gjør egne vurderinger knyttet til oppstartstidspunkt for lokale løp. 

World-Orientering Day

Vi hadde planlagt opplegg på flere skoler ifm. WOD i år. Dette blir ikke noe av i 2020.

Jukola

Jukola skal ha møte 17.april der man skal ta stilling til om stafetten skal arrangeres eller ikke.

Alternative aktiviteter

Vi jobber med å få på plass noen alternative aktiviteter for våre medlemmer. Dette vil være:

  • Usynlig-o: Jakob har laget to løyper i Stjørdal sentrum. Se egen artikkel.
  • Løyper med skjermer på skogskart. Vi vil publisere kart med løyper på vår hjemmeside hvor det kan printes og løpes løp med poster. Det er viktig at postene ikke berøres. Retningslinjer kommer, men vi har mål om å få på plass en løype i Vikanåsen før påske.

0 Kommentar

Nytt styre i Stjørdals-Blink Orientering

Postet av I.L Stjørdals-Blink - Orientering den 2. Mar 2020

2.mars ble det avholdt Årsmøte i o-gruppa. Protokoll fra Årsmøtet samt årsmelding blir lagt ut så fort det er klart. 

Hovedtrekkene fra årsmøtet var at styrets forslag om å øke antallet faste representanter i styret fra 4 til 5 gikk gjennom, og det har blitt definerte roller og ansvarsområder på de som sitter i styret. Monica Hægstad gikk av som leder, men fortsetter i styret som økonomileder. Mattis Myhre tar over som leder. Espen Aarnes og Ingvild Kjesbu fortsetter i styret, og Terje Rian kommer inn som teknisk leder. Håvard Kjesbu er valgt som vara. Her finner du oversikt over klubbens nye styre.

Hovedtrekkene fra Årsmøtet er at klubben ønsker å bruke mer penger på kartarbeid i årene framover. I 2020 starter vi forsiktig med følgende prosjekter:

- Nytt nærkart 1:7500 Arnstadåsen/Klempen/Skatval skole
- Nytt nærkart i Skjelstadmarka
- 3 skolegårdskart (Skjelstadmarka, Halsen og Fosslia)

Vi prioriterer å få opp gode skolegårdskart for alle barneskolene i Stjørdal kommune, slik at vi har skikkelige orienteringskart å tilby skolene. Dette tror vi kan være med å bedre kunnskapsnivået om orientering rundt om i kommunen, og at flere forhåpentligvis kan få opp øynene for den flotte sporten vår. 

I tillegg ønsker vi i større grad å involvere klubbens medlemmer i den daglige drifta. Vi ønsker å etablere undergrupper hvor flere er med bidrar inn i klubbarbeidet. Dette tror vi at medlemmene er villige til, og at vi på den måten kan skape et bredere engasjement for å utvikle klubben vår videre. 

Vi vil komme med mer informasjon om kommende sesong om kun kort tid!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline